Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Lenovo kan erbjuda flest Svanenmärkta datorer

PC-tillverkaren Lenovo kunde i veckan stolt visa upp hela 56 Svanenmärkta bärbara datorer, vilket innebär att de har flest modeller miljömärkta av alla PC-licensinnehavare. Miljömärkta datorer är idag ett måste för många konsumenter och inköpare.


ThinkPad X1
– Jag är imponerad av hur fast beslutna Lenovo är att leva upp till våra krav. Den investering Lenovo gör i sina produkters miljöegenskaper är ett utmärkt riktmärke för andra representanter inom industrin , säger Björn Simons, miljöhandläggare Miljömärkning Sverige.

Lenovo klarade Svanens krav på datorer redan i mars 2010 då företaget kunde ta emot den 2000:e Svanenlicensen. Sedan dess har Lenovo fortsatt att tillverka Svanenmärkta datorer och när deras ThinkPad T420s och ThinkPad X1 nyligen klarade Svanens krav stod det klart att det finns hela 56 Svanenmärkta Lenovodatorer på marknaden. Det gör Lenovo till den största tillverkaren av datorer som klarat Svanens krav.


ThinkPad T420s
– Vi fokuserar på att tillverka de bästa produkterna för våra kunder på det mest miljöriktiga och hållbara sättet och vi hoppas att antalet miljömärkta produkter ska bli ännu större i framtiden, säger Lars Bjälkvall, Environmental Affairs Program Manager, Lenovo Norden.

Kraven som datorer måste uppfylla innan de kan tilldelas en Svanenlicens fokuserar främst på:

  • Energiförbrukning
  • Konstruktion (hur enkelt det är att uppgradera och demontera)
  • Plaster och tillsatser
  • Tungmetaller
  • Återvinning av kasserade produkter
  • Driftsegenskaper som bullernivå och ergonomi

För mer information, kontakta:
Lars Bjälkvall, miljöansansvarig, Lenovo
E: larsb@lenovo.com

Björn Simons, produktansvarig för datorer på Svanen:
T: 08 – 55 55 24 06
E: bjorn.simons@svanen.se

Anna Norberg, pressansvarig på Svanen:
T: 08 – 55 55 24 13
E: anna.norberg@svanen.se