Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Ballografs tuschpennor Friendly Marker klarar Svanens krav

Ballografs pennor i serien Friendly Marker är nu Svanenmärkta. Det innebär att de innehåller ett minimum av miljö- och hälsofarliga ämnen och att bläcket är noggrant undersökt av Svanen.
– Vi är enormt stolta över den här serien. Svanenmärkningen ger nu en extra dimension till vad vi anser är en perfekt produkt, säger Peter Orrgren, vd för Ballograf.


Svanenmärkta Friendly Marker finns i 3 varianter - Flipchart, whiteboard och som överstrykningspenna.
Trots att de tre versionerna av Ballografs Friendly Marker – Whiteboard, Highlighter och Flipchart – finns i flera färger är de nästan enbart gröna. Kroppen är tillverkad av återvunnen papp som fylls med naturligt vax för att hålla bläcket inne i pennan. Plastdetaljerna är tillverkade av ren PP-plast som formgjuts utan att något råmaterial går till spillo.

– Miljön ligger oss varmt om hjärtat och vi ville ha en märkning för att kunna visa upp vårt miljöarbete även utåt. Vi fastnade för Svanen som är en välkänd märkning och som ställer höga miljökrav, säger Peter Orrgren.

Svanenmärkta pennor innehåller minimala mängder av ämnen som kan vara skadliga för människa och miljö.

– Vi ställer extremt hårda krav på bläckets kemikalier och går noga igenom det för att säkerställa att pennan är så skonsam som möjligt, säger Ulf Eriksson, produktansvarig på Svanen.

Ballograf startade sin verksamhet i Göteborg 1947 och är i dag en av få tillverkare som alltid haft produktion i Sverige. Omkring 40 procent av de fem miljoner pennorna som årligen tillverkas exporteras, främst till Australien. Och Svanenmärkta Friendly Marker, som tillverkas i Filipstad, förväntas bli en storsäljare.

– Vi säljer främst till företag och myndigheter som ofta är noga med att välja miljömärkta produkter. Efterfrågan på Friendly Marker bygger till stor del på att den är Svanenmärkt och vi har redan märkt av en försäljningsökning, säger Peter Orrgren.

Läs mer om Ballograf

För mer information, kontakta:

Peter Orrgen, vd, Ballograf
Tel: 0708 – 723 009
E-post: peter.orrgren@ballograf.se


Ulf Eriksson, miljöhandläggare, Svanen:
Tel: 08 – 55 55 24 44
E-post: ulf.eriksson@svanen.se


Martin le Grand, presskontakt, Svanen:
Tel: 08 – 55 55 24 07
E-post: martin.legrand@svanen.se