English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. EFG lanserar Svanenmärkta kontorsnyheter

EFG – en av Europas största leverantörer av kontorsmöbler – har valt att Svanenmärka sin möbelserie EFG Storage och bordet Izi Niveau. Men förhoppningen är att inom kort kunna utöka sortimentet.
– Nu fortsätter arbetet att Svanenmärkta fler av våra produktgrupper, säger Mats Berglund, marknadschef på EFG.

Svanenmärkta kontorsmöbler från EFGNu finns ytterligare en möjlighet att skräddarsy kontoret med Svanenmärkta möbler. Både EFG Storage, som innehåller en mängd olika typer av förvaringsmöbler som hurtsar, skåp och hyllor, och sitt- och ståbordet Izi Niveau har klarat Svanens hårda krav på möbler.

– Vi är glada att nu ha viktiga delar av vårt sortiment Svanenmärkta. Märkningen är en naturlig del i vårt totala miljöarbete där vi jobbar hårt på många fronter för att bidra till en hållbar utveckling, säger Mats Berglund, marknadschef på EFG och fortsätter:

– Miljökraven från marknaden blir fortsatt allt starkare och vi behöver tydligt kunna visa hur vi möter dessa. Svanen fungerar som en bra signal för EFG:s hållning i miljö- och ansvarsfrågor.

Några av kraven för Svanenmärkta kontorsmöbler är:

  • Minskad användning av miljö- och hälsofarliga ämnen vid ytbehandlingen.
  • Träet kommer inte från skyddsvärda skogar.
  • Möblerna håller hög kvalitet och är testade även med avseende på hållbarhet.
  • Ytbehandlad/lackad med små mängder organiska lösningsmedel.

– Miljöintresset är stort på kontorssidan och det är roligt att en stor leverantör som EFG har valt att Svanenmärka delar av sitt sortiment. Vi har också förstått att ambitionen är att Svanenmärka fler möbler vilket är glädjande, säger Karl-Johan Wall, marknadsansvarig på Svanen.