English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svenska Möten mot 100%

Svenska Möten har målet att samtliga logianläggningar ska vara Svanenmärkta den 1 juli i år. Redan nu uppfyller mer än hälften av Svenska Mötens över hundra anläggningar Svanenmärkningens hårda krav.

– För oss är detta en milstolpe i resan mot klimat- och miljövänligare anläggningar. I och med att vi i dag har 54 av 104 logianläggningar Svanenmärkta ligger vi steget före utsatt tidsplan, säger Johan Fägerblad vd på Svenska Möten.

I november 2008 beslutades att samtliga Svenska Mötens logianläggningar ska uppfylla kraven för Svanenmärkning. Hårt arbete har lagts ner på att miljögranska alla Svenska Mötens logianläggningar i allt från energianvändning till vatten och avfallshantering. Nu är man halvvägs framme mot målet.

– Vi är stolta att stå bakom den enskilt största Svanenmärkningen som gjorts inom mötesindustrin hittills. Vi ser fram emot målgången i juli och därmed kvittot på att våra anläggningar har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar. Inför framtiden är det viktigt att alla följer med i utvecklingen och fortsätter uppfylla Svanens krav som skärps kontinuerligt, säger Johan Fägerblad.

Svanenmärkningen innebär att en logianläggning klarar höga miljökravkrav på låg energianvändning, kan visa upp en minskad vatten- och kemikalieförbrukning, har miljöanpassade inköp samt sorterar allt avfall.

– Personalen och ledningen på anläggningarna har ett genuint engagemang och det har hela tiden spridits vidare. Alla ser möjligheterna med Svanenmärkningen, det är fantastiskt att se vad de kan åstadkomma när ledningen verkligen stödjer arbetet, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef på miljömärkningen Svanen.

Svanenmärkning gäller enligt Svanens hotellnormer. För dagkonferensanläggningar finns idag ännu inte motsvarande kriterier. I avvaktan på detta har Svenska Möten satt som krav att alla dagkonferensanläggningar senast 2010-07-01 ska vara medlemmar i Nätverket: Köp Miljömärkt! som administreras av Miljömärkning Sverige.

Om Svenska Möten:
Svenska Möten består av över 100 utvalda mötesplatser över hela Sverige. Alla medlemsanläggningar är klassificerade och utvalda för att de kan erbjuda de bästa förutsättningarna för möten och konferenser. I dagsläget representerar Svenska Mötens medlemmar cirka 25 procent av den totala mötesindustrin och omsätter drygt två miljarder fördelat på cirka en miljon gästnätter. Som ledande mötespartner tar Svenska Möten ett tydligt ansvar för att driva branschens utveckling, bland annat genom strategin om möteshantering för större organisationer och i projekt som Svenska Mötesmodeller. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem, ISO 14001 Miljöledningssystem och OHSAS 18001 Arbetsmiljöledningssystem samt medlemmar i Svanenklubben. Därtill ska samtliga logianläggningar inom Svenska Möten vara Svanenmärkta senast 2010-07-01. Läs mer på www.svenskamoten.se.