English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Sju nya Ica-butiker blir Svanenmärkta

Nu har sju nya Ica Supermarket klarat Svanens hårda krav för butiker. Det innebär att butikernas sortiment och själva driften av butikerna är kontrollerad ur miljösynpunkt. En av de nya butikerna är Ica Supermarket Väddö.

– Vi är jätteglada och ännu mer taggade att minska elanvändningen i butiken. Dessutom fortsätter satsningen på lokala produkter som ligger oss mycket varmt om hjärtat säger Mats Ryderborn ICA-handlare på Ica Supermarket Väddö.

De numera Svanenmärkta butikerna har ett brett sortiment av miljömärkta varor, en engagerad personal och en ledning som hela tiden arbetar för att minska butikernas miljöpåverkan. Alla dessa saker är viktiga för att uppfylla de kriterier som gäller för att få kalla sig Svanenmärkt butik.

- Vi är mycket stolta över att på samma dag få presentera sju nya Svanenmärkta butiker, säger Per Sandell, produktansvarig för butiker på Svanen.

- Med dessa nya butiker ger vi ytterligare sju alternativ till alla konsumenter som vill bidra till en hållbar konsumtion.

När en butik Svanenmärks tas ett helhetsgrepp på miljöarbetet. Här finns både ett långsiktigt miljötänkande samt minskad miljöpåverkan vid den dagliga driften.

I Svanenmärkta butiker gäller bland annat:

  • Brett sortiment av miljömärkta och ekologiska produkter
  • Övertäckning av kylar och frysar när butiken är stängd
  • Miljöanpassade transporter
  • Energisnål belysning
  • Effektiv avfallshantering
  • Miljöledningssystem som innebär ett aktivt arbete bland personal för att minska butikens miljöpåverkan

De sju butikerna som klarat Svanens krav är: Ica Supermarket Bankeryd, Ica Supermarket Hemse, Ica Supermarket SAMköp, Ica Supermarket Sigtuna, Ica Supermarket Stop, Ica Supermarket Sundbyberg samt Ica Supermarket Väddö

För mer information kontakta

Mats Ryderborn, Ica Supermarket Väddö, Tel: 0176-778 81
Per Sandell, produktansvarig butiker på Svanen, Tel: 08 – 5555 2435
Cecilia Wilhelmsson, presskontakt på Svanen, Tel: 070-467 25 48