English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanenmärkta kuponger på Smaka på Stockholm

Smaka på Stockholm strävar efter att årets restaurangfestival ska vara miljöanpassad i alla led. Tack vare Solna-tryckeriet KM Graphic, som nyligen klarade Svanens krav för tryckerier, är nu till och med mat- och dryckeskupongerna Svanenmärkta.

– Vi har länge tänkt att Svanenmärka oss och det här är ett sätt för oss att leva upp till marknadens krav. Men det är en lång process att bli godkänd så det är otroligt skönt att vara klar, säger Katy Morsali, vd för KM Graphic och fortsätter:

– Samtidigt är en Svanenmärkning även bättre för oss som jobbar här och vi har fått bättre kontroll på vilka kemikalier vi använder. Det känns bra att vi har dragit vårt strå till stacken.

I och med KM Graphic Svanenmärkning kommer hungriga och törstiga gäster på Smaka på Stockholm att se Svanenmärket så fort de ska handla. Det familjeägda Solnatryckeriet är ansvarigt för tryckningen av alla typer av kuponger och biljetter under restaurangfestivalen i Kungsträdgården.

Ett Svanenmärkt tryckeri har ett helhetsperspektiv på sin miljöpåverkan och har visat att det uppfyller en rad miljökrav, som innebär att produktionen tillhör de minst miljöbelastande. För att få sätta Svanenmärket på Smaka på Stockholms matkuponger har tryckeriet också bevisat att:

  • Mat- och dryckkupongerna är tryckta på ett Svanenmärkt, EU Ecolabelmärkt eller ett av Svanen godkänt papper.
  • Att varken kupongerna eller deras emballage innehåller PVC.
  • Att de är spårbara i tryckeriets ordersystem.


– Det är glädjande att KM Graphics nu är Svanenmärkta. Det är ett litet familjeföretag och bland de minsta vi har. Men jag är övertygad om att det finns en stor ambition att göra så miljöriktigt som möjligt, säger Bosse Stridh som handlägger tryckerier på Svanen.

Förutom biljetter och kuponger erbjuder KM Graphic helhetslösningar på tryck av bland annat affischer, foldrar, broschyrer och visitkort.

www.kmgraphic.se

 


För mer information, kontakta:

Katy Morsali, vd KM Graphic
Tel: 08 – 82 31 32
E-post: katy.morsali@kmgraphic.se

Bosse Stridh, miljöhandläggare på Svanen
Tel: 08 – 55 55 24 31
E-post: bosse.stridh@svanen.se