English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Smaka på stockholm

I samband med Stockholms miljöhuvudstadsår kommer Smaka på Stockholm – Kungsträdgårdens restaurangfestival som varje år lockar omkring en halv miljon människor – att få en lite grönare profil.

Den största nyheten under årets Smaka på Stockholm, som mellan den 2 och 6 juni intar Kungsträdgården i Stockholm, är Stockholm Grönt som Svanen har varit med och grundat.

Medvetenheten om att vi alla behöver hjälpa till för att skapa ett mer hållbart samhälle är stor, men kanske också osäkerheten om hur man som enskild person gör skillnad. Därför kommer Svanen att finnas på plats i Kungsträdgården för att svara på frågor om Svanenmärkningen och hur man kan utnyttja sin konsumentmakt för att göra skillnad.

– Evenemanget är ett bra sätt att nå många människor. Vår vision är ett hållbart samhälle med hållbar konsumtion, för oss är det naturligtvis väldigt viktigt att förmedla både kunskap och insikt om hur vi ska nå dit, säger Ragnar Unge, VD för Miljömärkning Sverige.

En restaurangfestival som årligen lockar omkring en halv miljon människor är också ett naturligt forum för Svanen som sedan december 2006 har Svanenmärkt restauranger.

– Vi finns på plats för att informera om att det går att välja ett miljömärkt alternativ när man går på krogen, säger Johan Husberg som miljömärker restauranger på Svanen. I dag finns det 32 Svanenmärkta restauranger i Sverige men vår förhoppning är självklart att det snart finns många fler.

Kom och ställ dina frågor om Svanen i Stockholm Grönts miljöinformation:

Onsdagen den 2 juni:

Kl. 12–14, Svanenmärkta restauranger
Kl. 14–16, Svanenmärkta hotell

Torsdagen den 3 juni:

Kl. 12–14, Svanenmärkta restauranger och tvätterier

Fredagen den 4 juni:

Kl. 12–14, Svanenmärkta restauranger och dagligvarubutiker

Lördagen den 5 juni:

Kl. 12–14, Svanenmärkta hus
Kl. 14–16, Svanenmärkta kläder och kosmetika

Läs mer om Smaka på Stockholm