English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Apoteket Svanenmärker babyvårdsprodukter

Miljömedvetna småbarnsföräldrar får nu ett ännu större utbud av babyvårdsprodukter att välja ifrån. Fyra av Apotekets egna produkter har nu klarat Svanens krav.

Apoteket Svanenmärker fyra produkter ur sitt eget babyvårdssortimentNu finns det Svanenmärkta produkter för de allra minsta i Apotekets hyllor. Det är tvål, olja, schampo för bebisar samt olja för gravida magar ur Apotekets egen serie som nu har klarat Svanens krav.

– Det känns bra och roligt att de här produkterna har blivit Svanenmärkta. Miljöarbete ligger Apoteket väldigt varmt om hjärtat och Svanenmärkningen ger våra produkter ett större värde och är samtidigt ett kvitto på att vi jobbar rätt, säger Nette Ingloff, produktchef Apotekets egna varumärken.

Att det är just Apotekets babyvårdsprodukter som är först ut att Svanenmärkas är ingen slump. Svenska föräldrar har blivit mer miljömedvetna och ställer högre krav än tidigare.

– Man är väldigt medveten och tänker till lite extra när man köper babyprodukter. Våra produkter är fria från både parfym och färgämnen och att även kunna sätta Svanen på vårt sortiment känns som något som föräldrar tycker är viktigt och bryr sig om, säger Nette Ingloff.

Svanenmärkta babyvårdsprodukter tillhör de minst miljöbelastande produkterna inom sin kategori och uppfyller såväl miljö- som hälsokrav. Bland annat ställs det krav på att produkterna lätt ska kunna brytas ner när de till slut kommer ut i naturen vilket utesluter många ämnen som finns i traditionella produkter. Svanen ställer också krav på innehållet av klassificerade ingredienser, på användningen av parfym- och färgämnen och på produkternas effektivitet. Hälsokraven fokuserar främst på allergi och andra möjliga allvarliga effekter.

– Det är glädjande att en så stor aktör som Apoteket har valt att Svanenmärka sina babyprodukter vilket gör att det blir lättare för föräldrar att göra ett bra miljöval samtidigt som de tar hänsyn till miljö och hälsa, säger Ulf Eriksson, produktchef för kosmetikprodukter på Svanen.

Klicka på bilden för att ladda hem en högupplöst version:

Babytvål Babyschampo Babyolja

För mer information, kontakta:

Nette Ingloff, produktchef egna varumärken, Apoteket:
Tel: 0702 – 437 831
E-post: nette.ingloff@apoteket.se

Ulf Eriksson, produktchef för kosmetik på Svanen:
Tel: 08 – 55 55 24 44
E-post: ulf.eriksson@svanen.se