English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Linnéa Art Restaurant Svanenmärkt

Nu kan göteborgarna gå ut och äta miljösmart. Som första restaurang i staden får Linnéa Art Restaurang en Svan att skryta med.

− Våra ledord är sedan länge närodlat, lokalt, regionalt, svenskt, Krav och ekologiskt. Genom Svanen har vi breddat vårt miljöarbete och även tittat över allt från inköp till förbrukning av vatten och el, säger Bengt Sjöström, vd för Linnéa Art Restaurant.

Genom Svanenmärkningen har restaurangen bevisat att de arbetar med miljöfrågor ur många olika perspektiv. Förutom att satsa på miljöanpassade råvaror arbetar restaurangen med att minska sin energianvändning, byta ut miljöfarliga kemikalier vid disk och städning, sortera sitt avfall och minska transporterna. Svanenmärkningen är inte permanent, ribban höjs kontinuerligt för att få använda märkningen.

− Vi är stolta över att en så framgångsrik restaurang som Linnéa har varit först ut i Göteborg med att satsa på Svanen. Vi hoppas att det sporrar fler krogar i staden att gå i samma riktning, säger Johan Husberg, produktansvarig för restauranger på Svanen.

Restaurang Linnéa öppnade första gången 1998, i regi av Bengt Sjöström och drevs med stor framgång i tio år. Efter en omfattande fastighetsbrand totalrenoverades restaurangen och öppnade på nytt i mars 2010, nu som Linnéa Art Restaurang i ett koncept med glas och konstglas från Kosta Boda och Orrefors. Interiören är utvecklad i samarbete med några av världens främsta glaskonstnärer.

Ladda ned högupplöst version genom att klicka på bilderna nedan. Uppge alltid fotograf Petrus Orrbeck vid användning av bilderna.

Interiör Svanenmärkta Linnéa Art Restaurant. Foto: Petrus Orrbeck

Kocken Bengt Sjöström (th) och Victor Holm (miljöansvarig och sous chef)Foto: Petrus Orrbeck
 

 Interiör från Svanenmärkta Linnéa Art Restaurant. Foto: Petrus Orrbeck

Interiör från Svanenmärkta Linnéa Art Restaurant. Foto: Petrus Orrbeck

För mer information kontakta:
Bengt Sjöström, kock,  Linnéa Art Restaurant
070 816 11 83, bengt@kostabodaarthotel.se

Victor Holm, Souschef, miljöansvarig, Linnéa Art Restaurant
0703-04 34 36

Johan Husberg, handläggare för restauranger, Svanen
0734-43 78 88, johan.husberg@svanen.se

Brita Forsström, presskontakt Svanen
0733-908 980, brita.forsstrom@svanen.se