English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Park Inn Stockholm Hammarby Sjöstad klarar Svanens krav

Mitt i nybyggda och trendiga Hammarby Sjöstad och bara ett stenkast från Stockholms enda skidbacke ligger Park Inn Stockholm Hammarby Sjöstad – det senaste hotellet att klara Svanens hårda krav för hotell.

Park Inn Stockholm Hammarby Sjöstad klarar Svanens tuffa krav för hotellHammarby Sjöstad i södra Stockholm har i uppdrag att vara en spjutspets vad gäller miljöanpassning. Och för ett hotell som ligger mitt i stadsdelen som ska vara dubbelt så bra som andra stadsdelar som byggdes i början av 90-talet är det naturligt att ta miljöarbetet på allvar.

– Hela vår kedja arbetar med ansvarsfullt företagande, eller ”Responsible business” som vi kallar det, där miljöarbetet är en viktig del. Att kunna visa våra gäster att vårt hotell klarar Svanens krav, den främsta miljömärkningen vi har i Sverige, gör oss både glada och stolta, säger Lina Eriksson, miljöansvarig på Park Inn Stockholm Hammarby Sjöstad.

Svanen har kontrollerat att Park Inn Stockholm Hammarby Sjöstad bland annat uppfyller krav på låg energianvändning, kemikalieanvändning och vattenförbrukning. Hotellet använder också miljöanpassad inredning, miljömärkta förbrukningsartiklar, städ- och rengöringsmedel, livsmedel samt inköp av miljömärkta tjänster. På så sätt blir Svanenmärkningen ett kvitto på att hotellet har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar.

– Det handlar om att använda resurser som energi och vatten effektivt och att byta ut produkter med stor miljöpåverkan mot mer miljöanpassade alternativ, säger Susanne Hellman, produktansvarig för hotell på Svanen.

För att klara Svanens krav måste anläggningen dessutom ha en effektiv avfallshantering. På Park Inn Stockholm Hammarby Sjöstad används till exempel avfallskvarn för återvinning av allt matavfall som sedan blir till biogas.

– Det fungerar väldigt väl och minskar mängden sopor rejält, säger Lina Eriksson.

Park Inn Stockholm Hammarby Sjöstads 178 vackert inredda rum ligger strategiskt i södra Stockholm på bekvämt avstånd till både Älvsjömässan och Globen. Den som inte lockas av varken mässbesök eller konserter eller idrott på Globen kan med fördel svischa ner för Hammarbybacken, Stockholms enda skidbacke, som ligger alldeles intill hotellet.

Läs mer på hotellets egen hemsida

 

För mer information, kontakta:

Lina Eriksson, miljöansvarig, Park Inn Stockholm Hammarby Sjöstad:
Tel: 08 – 50 50 73 55
E-post: lina.eriksson@rezidorparkinn.com

Susanne Hellman, produktansvarig för hotell på Svanen:
Tel: 08 – 55 55 24 42
E-post: susanne.hellman@svanen.se