English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Kvarnen i Hyssna är ett Svanenmärkt hotell

Nu finns det en liten kulturpärla att åka till utanför Göteborg om man vill bo Svanenmärkt. Den 150 år gamla Kvarnen i Hyssna har nu utökat med ett Svanenmärkt pensionat, Kvarnens pensionat.


I Kvarnens gårdsbutik finns närproducerad ost och framför allt bröd från egna surdegsbageriet att köpa.
– Att Svanenmärka pensionatet är en del av vårt arbete där vi värnar om miljö, kultur och mat. Kaféet är sedan tidigare KRAV-märkt, att Svanenmärka var en naturlig fortsättning på vårt hållbarhetsarbete, säger Catharina Johansson, Kvarnen i Hyssna.

De åtta rummen är nybyggda men i gammaldags stil som fint smälter samman med den gamla kvarnen som rymmer kafé och gårdsbutik.

– Vi bor i en kulturmärkt by och min mans släkt har arbetat på kvarnen sedan 1918. I år firar vi 10-årsjubileum med kafé och restaurang, berättar Catharina, som driver verksamheten ihop med sin man Hans. Hans driver också en såg vid kvarnen, som levererar virke till kyrkor och kulturmärkta hus. Paret Johansson har sex heltidsanställda och lika många timanställda.


Koppla av med en fikastund på Kvarnens kafé.
Hotell- och konferensgästerna kan även koppla av med bad i utomhuspoolen, som värms upp av solenergi, basta i vedeldad bastu och njuta av spa-behandlingar. Gästerna har reagerat positivt på Svanenmärkningen:

– Våra gäster tycker att vi jobbar på bra i vår stil, vi utsågs till Årets landsbygdsföretagare i Sverige 2010. Det känns verkligen som att Svanenmärkningen ytterligare stärker vårt varumärke, säger Catharina.

– Det är väldigt roligt att få med en liten kulturpärla som Kvarnens pensionat bland våra 300 Svanenmärkta hotell och vandrarhem som finns i hela landet, säger Johan Husberg, miljöhandläggare på Svanen.

Att Svanenmärka ett hotell innebär att man tar ett helhetsgrepp på miljöarbetet, samtidigt som man sparar pengar till exempel genom minskad energiförbrukning. Ett långsiktigt miljötänkande och engagerad personal minskar också användningen av kemiska produkter, sänker vattenförbrukningen, minskar miljöpåverkan genom inköp av andra miljömärkta produkter och tjänster.

Läs mer om Svanens krav för hotell

Besök Kvarnens egna hemsida