English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Bo Svanenmärkt i sommarparadiset Marstrand

Marstrand har alltid varit ett paradis för seglare, solälskare och havsbadare. Nu har även Svanendyrkare fått en anledning att åka ut till sommarparadiset på Västkusten.

Det händer mycket  i den pittoreska ministaden i Bohuslän just nu. Den 2-7 juli pågår Sveriges största internationella seglingsevenemang Stena Match Cup Sweden och i samma veva har Marstrands Havshotell blivit Svanenmärkt.

– Vi har valt att Svanenmärka oss för våra gästers skull och med deras hjälp hoppas vi nu nå nya höjder i vårt miljöarbete, säger Bosse Tingbäck, vd och Stina Ottosson, projektledare för hotellets Svanenmärkning på Marstrands Havshotell. 

Restaurangen på Marstrands HavshotellHotellet har sedan länge arbetat med sitt miljöarbete, men prioriterade att börja med de faktorer som inte syns utåt först, men som ger störst miljöeffekt.

– Som sista steg i en lång process satsade vi på att få en Svanmärkning på hotellet. Vi ser det lite som ett körkort, som visar att vi faktiskt kan det här med hållbarhet, säger Bosse Tingbäck.

– På en plats som Marstrand där man upplever naturen är så nära blir nog de flesta påminda om att ta sitt ansvar för miljön. Då tror jag att det känns extra bra att hotellet man bor på visar att de tar sitt miljöarbete på allvar, säger Ingvor Svensson, handläggare för hotell på Miljömärkning Sverige.

Att vara ett Svanenmärkt hotell innebär bland annat:
Minskad vattenförbrukning genom snålspolande alternativ
Källsortering
•Städning och disk med miljömärkta medel
Toalett- och hushållspapper är miljömärkta
Energieffektivisering: t ex genom LED- och lågenergilampor, behovsstyrd ventilation och belysning.

Läs mer om hotellet på www.marstrands.se