English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Franska hotellkedjan Mercure väljer Svanenmärkt i hela världen

På samtliga Mercure-hotell finns nu Svanenmärkt duschtvål, schampo, och balsam. Dessa förbrukningsvaror ingår i serien heter Mercure & Me och finns nu på samtliga hotellrum, det vill säga på nära 90 000 rum i världen.

Mercure, som ägs av den franska hotellgruppen Accor, har 725 hotell i 49 länder.

– Mercure ha valt Svanen globalt, för att det är en väl ansedd miljömärkning och för att vi skandinaver anses vara långt framme inom hållbarhetsutveckling. Dessa produkter är tillverkade med största möjliga hänsyn till miljö och hälsa. Vi är därför mycket stolta över att kunna erbjuda alla våra Mercuregäster Svanenmärkta produkter över hela världen, säger Jan Birkelund, försäljningschef på Accor i Norden.

– Att välja Svanenmärkt kosmetika till sitt hotell är ett effektivt sätt att ta ansvar för miljön och att visa det för sina kunder. Svanen är bland de tio mest igenkända miljömärkningarna i världen, visar en färsk studie från IMD, säger Ulf Eriksson, ansvarig för kosmetika på Svanen.

Förhoppningsvis sprider sig Mercure & Me till hela kedjan, vilket skulle innebära Svanenmärkta förbrukningsvaror till 92 länder med mer än 3 500 hotell, dvs 440 000 rum. Accor har valt Svanenmärkt från italienska producenten GFL, som nyligen klarade Svanens tuffa krav.

Läs mer om de Svanenmärkta produkterna

Läs mer om Accor

Svanen – bland de tio mest kända i världen

 

För mer information, kontakta:

Ulf Eriksson, produktansvarig, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 - 55 55 24 44
E-post: ulf.eriksson@svanen.se

Jan Birkelund, Försäljningschef Norden, Accor
Tel: 0734 - 33 80 65
E-post: jan.birkelund@accor.com