English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Lätt sätt göra skillnad på riktigt

Just nu pågår FN:s klimatförhandlingar i Doha, förhandlingar som är avgörande för en hållbar framtid. Genom att välja Svanen- och EU Ecolabelmärkt gör du en ansvarsfull insats för klimatet då Svanen bland annat ställer energikrav på produkter som papper, butiker, hus med mera.

I år är Miljömärkning Sverige med i EU Climate Action Campaign, som syftar till att lyfta klimatfrågan i EU-länderna genom kampanjen ”A world you like. With a climate you like.”

– Jag tror att många människor känner så kallad klimatångest och inte vet hur de ska börja agera. Därför är det väldigt bra att EU lyfter den här frågan och att vi är med och visar på ett av svaren. Miljömärkning är ett lätt sätt att göra skillnad på riktigt. Väljer du miljömärkt så vet du att du gör ett ansvarsfullt val för miljö och hälsa samtidigt som du kan välja från ett dynamiskt och modernt utbud, säger Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige.

Det finns 6 500 Svanenmärkta varor och tjänster att välja mellan och EU Ecolabel spänner över 27 olika produktkategorier.

– I mer än 20 år har vi tagit små steg som sammantaget har blivit stora kliv och förbättringar. Ta till exempel toalettpapper, idag är så gott som allt papper miljömärkt och kraven höjs succesivt, säger Ragnar Unge.

Läs mer om EU Climate Action