English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Fyra ruskigt bra höstlovstips!

Fyra ruskigt bra höstlovstips!

Höstlov betyder ledigt för många. Är du en person som gillar att inte göra någonting alls, eller kliar det i fingrarna? Tanken slår dig som ett blött höstlöv i vinden. Vad ska vi göra på höstlovet? Här kommer fyra heta tips på höstlovsaktiviteter som både är roliga och snälla mot miljön.

Låt Halloween spöken eller riddare få flytta in i en mjölkkartongsborg nära dig i helgen!

1. Pyssla

Visar väderleksrapporten ruskigt väder? Då är det perfekt tillfälle för pyssel hemma. Så här i Halloweentider kan en toarulle, med små enkla medel, bli en fladdermus eller mumie, några mjölkkartonger och en skokartong blir en skräckborg, eller en pampig riddarborg om man hellre vill det. Både kul pyssel för vuxna och för barn.

Välj Svanenmärkta färger när du vill måla och färglägga samt andra Svanenmärkta hobbyprodukter. Då kan du vara säker på att de är skonsamma mot hälsa och miljö eftersom de har klarat tuffa krav på alla delar - förpackning, funktion och på kemikalier. Till exempel tillåts inte misstänkt hormonstörande ämnen, parfymer, nanopartiklar och farliga lösningsmedel. Produkterna är dessutom av god kvalitet.

Svanenmärkta pappersprodukter som till exempel ritpapper, hittar du i bokhandeln och i välsorterade mataffärer. Sen är det bara börja rita, klippa och klistra. Och apropå att klistra, glöm inte att välja ett Svanenmärkt lim! Läs mer om Svanenmärkt pyssel här.

 

2. Fixa barnrummet

Gör om barnens rum, light-versionen! Med små enkla medel kan barnrummet få nytt liv. Piffa upp väggarna med Svanenmärkt väggfärg, det gör stor skillnad. Det finns hundratals Svanenmärkta kulörer att välja emellan. Men vad innebär det att en produkt är Svanenmärkt? När det gäller Svanenmärkt inomhusmålarfärg så innehåller de så lite miljöskadliga och hälsoskadliga ämnen som möjligt. De har till exempel klarat stränga krav på lösningsmedel, miljöfarliga ämnen och konserveringsmedel mm. Läs mer här om kraven för Svanenmärkt inomhusmålarfärg- och lack.

Vad är det för status på möblerna i barnrummet? Kanske behövs det lite färg även där? Har barnen växt ur sängen? Eller behöver hen ett skrivbord för läxläsning? Titta på Blocket, där finns massor med coola bättre begagnade möbler att fynda. Släng inte de möbler som barnen växt ifrån utan ge bort dem eller sälj dem vidare – det vinner alla på, inklusive miljön.

3. Spa-dag

Unna dig själv och barnen en dag på ett Svanenmärkt spa. Sov en natt på ett Svanenmärkt hotell eller varför inte njuta av middagen på en Svanenmärkt restaurang. Ja, helt enkelt något som ger er tid tillsammans och som får er att må bra.

Spa-dag hemma på budget 

Du kan såklart också fixa din egna mysiga spa-dag hemma. En budgetvariant som garanterat ger en välmående känsla för både kropp och själ. Tänd Svanenmärkta ljus, sätt på lugnande ljud som vågskvalp och flöjter, medan du vårdar huden med Svanenmärkta hudvårdsprodukter. Eftersom det är produkter som är i kontakt med huden så ställer Svanen tuffa krav på ämnen som kan ge allergier eller vara misstänkt hormonstörande, som till exempel parfymer, eteriska oljor och konserveringsmedel.

Unna dig en spa-dag hemma med Svanenmärkta hudvårdsprodukter.

4. Skogspromenad

Ut på tur, aldrig sur! Packa ryggsäcken och dra på vandrarkängorna. Njut av naturen i sin höstprakt, plocka svamp, kolla in myrstackar med de minsta skogstrollen och grilla korv över öppen eld. Och du, det finns en hel del tjusiga Svanenmärkta servetter att torka mun och händer med efter maten. Besöker du kyrkogården så glöm inte att det finns Svanenmärkta gravlyktor. Eller så sätter du ett blockljus i din lykta.

Elda rätt med torr Svanenmärkt ved och Svanenmärkta braständare så kan du minska utsläppen och luften blir bättre. Vedeldning är nämligen en av de största källorna till hälsofarliga luftföroreningar. Sot från vedeldning påverkar också klimatet negativt. Något att tänka på även när du eldar hemma i kaminen eller den öppna spisen som man kanske väljer att göra nu med höga elpriser. Läs mer här om hur du möter isande elräkningar med varm brasa.

Ha ett trevligt höstlov, Happy Halloween och fin Allahelgonahelg!